De meerwaarde van ChatGPT

ChatGPT, de chatbot van OpenAI, is een handig hulpmiddel dat je voor diverse toepassingen kunt inzetten. Je kunt allerlei vragen stellen, teksten laten samenvatten, vertalen, recepten samenstellen, reisplannen opstellen en nog veel meer. Hartstikke handig en leuk om mee te spelen natuurlijk. Maar heb je er ook wat aan bij je dagelijkse werk? Dat vroegen wij ons af. En zo gingen wij met de drieS collega’s op onderzoek uit. 

We maakten een account aan, speelden, experimenteerden en ontdekten dat ‘collega C’ heel veel kan. Zo blijkt collega C heel handig te zijn bij het verwerken van feedback van collega’s of deskundigen op inhoudelijke teksten en (beleids)documenten. Je kunt collega C vragen om voorbeelden aan te dragen uit een context die je nog niet kent. Ook bij het maken van een raamwerk voor een training, een script voor een instructiefilmpje en het herschrijven van een tekst op B2 niveau kan collega C helpen. 

We ontdekten dat er meer kan dan we dachten. Dat we echt nog veel meer mogen experimenteren, uitzoeken, spelen en afkijken om te ontdekken hoe collega C ons kan helpen bij de diversiteit van ons werk. En dat we moeten oefenen in het formuleren van goede hulpvragen;-) We zijn in elk geval lekker bezig geweest samen en enthousiast geworden. Fijn in de leerstand!

artificial intelligence, brain, think-3382507.jpg